The Move is You

 

5Ritmes® dans en beweging, is als een work out en meditatie voor lichaam en geest. Breng je lijf in beweging: Vloeiend, Staccato, Chaos, Lyrisch, Verstilling. Door onze beweging te volgen, nieuwsgierig te zijn, in beweging en verstilling, met en zonder muziek, worden we wakker(der) en leeft ons wezen op. Er is plezier en ook weerstand, welkom en zet het om in jouw beweging, jouw dans. Zie het als het volgen van de eindeloze bewegende stroom die jouw Leven is.

 

Ervaring is onbelangrijk. Fijn als je zin hebt adem en aandacht te geven aan je beweging en nieuwsgierig bent je dans te volgen waar die ook gaat.

 

5Ritmes®, gecreëerd door Gabrielle Roth. 5Ritmes® is een filosofie, perspectief, kunstvorm en een dynamische bewegingspraktijk, er van uitgaand dat, als je je psyche in beweging brengt, deze zichzelf kan genezen. Beweging is zowel medicijn als metafoor en gaat voorbij taal, cultuur en leeftijd, poogt lijden om te zetten in kunst, uitingen naar gewaarwording en bewustzijn in actie. Waar de 5Ritmes® worden beoefend, ontstaat een gemeenschap om te dansen, zich in het zweet te bewegen, te veranderen. Een omgeving om elkaar te ondersteunen en een veilige ruimte te bieden om aan de greep van ons ego te ontkomen en het onvoorspelbare, creatieve, fascinerende, risico nemende, deel van onszelf wakker te maken dat verlangt om vrij te zijn.


Creativiteit. Verbinding. Gemeenschap.


Wanneer: 2022 
11 januari t/m 28 juni 2022

Van: 19:30 tot 21:30, zaal open om 19:15
Waar: Thuis Wageningen, Stationsstraat 32,
Wageningen

Bijdrage: 15 Euro per avond.

Aanmelden gewenst: aanmeldformulier

 

Dirk Jan Dullemond
5Ritmes® Teacher in Training